De leider als instrument

In iedere opdracht is de leider zelf de enige constante, leer je patronen en talenten inzetten in het werken met anderen

In deze training leer je wat jouw patronen (functioneel en disfunctioneel) zijn en hoe je jezelf kunt reguleren als het spannend wordt. We verkennen samen wat je doet als de stress zich aandient en het overleven op de loer ligt. Hoe haal je jezelf dan terug naar de gezonde delen van jezelf?
Beoordeling door onze deelnemers
4.4/5
4.4/5

Over de training De leider als instrument

Het onderwijs van vandaag kraakt in al zijn voegen. De opdrachten worden steeds groter; vertragingen opgelopen in de corona-tijd, moeten snel ingelopen worden, de resultaten op taal en rekenen moeten beter, de examenresultaten enz.. Dat tegen een achtergrond van grote personeelstekorten en vermoeide schoolorganisaties. De reflex om steeds harder te gaan werken aan oplossingen van gisteren voor de problemen van morgen, hebben het onderwijs op veel plekken uitgeput. De vraag om als mens weer van betekenis te zijn en onderdeel te worden van oplossingen op menselijke maat vanuit de bedoeling, dient zich iedere keer weer aan. De leiders van de toekomst zijn in staat om de mens en het werk weer aan elkaar te verbinden en de essentie van zichzelf te verbinden aan de essentie van de ander.

Leerdoelen 

  • Leren wat jouw patronen (functioneel en disfunctioneel) zijn en hoe je voor jezelf het hoofd koel houdt als het spannend wordt.
  • Samen verkennen we wat je doet als de stress zich aandient en het overleven op de loer ligt.
  • Leren hoe je contact maakt met de signalen van je lichaam. Hiermee zorg je ervoor dat je in contact blijft met je omgeving en leider blijft van jezelf én de situatie.

Programma 

  1. Voorbereiding: de deelnemers krijgen een individuele intake met één van de trainers, we maken dan je leervraag concreet. Met deze vraag gaan we in de training aan het werk.
  2. Eendaagse sessie waarin we met elkaar aan de hand van casuïstiek van de deelnemers de onderliggende patronen en het onderkennen daarvan gaan ontdekken. We maken gebruik van de inzichten uit de Transactionele Analyse (TA), het Neurolinguïstisch Programmeren (NLP) en Systemisch Werken.
  3. Je verlaat de eerste sessie met een concreet voornemen onder je arm. Je gaat een aantal weken met je persoonlijke leerdoel aan de slag. Daarbij wordt je door één van de trainers gecoacht, desgewenst in het werk. Dat kan door de aanwezigheid van de coach in het werk, of door het werken met beeldmateriaal van de deelnemer.
  4. In de tweede sessie verdiep je je kennis van jezelf en train je de vaardigheid om de signalen van je intuïtie te onderkennen en in te zetten. Je gaat in kleine groepjes met elkaars beeldmateriaal aan de slag. Onder leiding van de trainers leer je in het hier-en-nu jezelf mee te brengen en de ander aan je te verbinden.

InCompany

Deze training voor jouw organisatie laten verzorgen? Inschrijven als InCompany is mogelijk. Samen kijken we naar het vraagstuk waarop we de meest passende oplossing aanbieden. Zo wordt de training aangepast naar de vraag en behoeften van jullie organisatie. Neem contact met ons op voor meer informatie of vul het onderstaande InCompany formulier in waarna wij contact met je opnemen voor een op maat aanbod.

Kosten

€ 850,- (inclusief intake, 1,5 dag training met lunch en coaching tussen de lesdagen)

Waar en wanneer

La Vie Meeting Center
Lange Viestraat 371
3511 BK Utrecht
Deze locatie bevindt zich in het centrum van Utrecht en is het best bereikbaar per openbaar vervoer

Datum

Deze Powerclass wordt twee keer aangeboden

Eerste mogelijkheid:
1 december 2022 van 9.00 – 17.00 uur
19 januari 2023 van 9.00 – 13.00 uur

Tweede mogelijkheid:
16 februari 2023 van 9.00 – 17.00 uur
30 maart 2023 van 9.00 – 13.00 uur

Alle trainingen zijn inclusief lunch

Docenten

Marcel Van Zanten, Alwi Euverman, Jaap Folkersma