Hoe stimuleer en verbeter je teamwork op de werkvloer?

De vaardigheid om ‘on the fly’ en onder hoge druk meteen goed samen te kunnen werken

Leer hoe je een dynamisch team – in allerlei omstandigheden – zo snel en soepel mogelijk op de rit krijgt. Je leert elkaars krachten en valkuilen kennen om zo de samenwerking te optimaliseren.
4.3/5

InCompany mogelijk

Neem vrijblijvend contact op 

Voor schoolleiders en -teams

Over de training Hoe stimuleer en verbeter je teamwork op de werkvloer?

Teaming is de vaardigheid om snel, soepel en slagvaardig samen te werken, onder druk van voortdurende verandering, zelfs met mensen die je nog niet goed kent, om een gemeenschappelijk doel zo goed mogelijk te realiseren. De vaardigheid is niet langer ‘teambuilding’ maar ‘teaming’: simultaan werken aan het resultaat én een context creëren waarin het veilig is om kennis en ervaring te delen, om te innoveren en experimenteren, om elkaar uit te dagen én te vertrouwen.

Teams lijken zo vanzelfsprekend, dat we niet beter weten. Volgens schattingen werkt 85% van de beroepsbevolking tegenwoordig in een of meerdere teams. Een team zien wij als een structuur waarbinnen mensen samenwerken.

Werken in teams is niet alleen steeds belangrijker geworden, ook is het steeds dynamischer geworden. Daardoor is de houdbaarheid van teams drastisch gereduceerd. Het zijn vaak slechts tijdelijke samenwerkingsverbanden, die qua samenstelling en vorm snel veranderen. Mensen vertrekken en anderen nemen hun plaats in. Teams worden uit elkaar gehaald of juist samengevoegd. Hoe zorg je ervoor dat jouw team met deze omstandigheden optimaal blijft presteren?

 

  • Je leert over technieken waarmee je mensen leert om anders te kijken en waarmee je teamleden activeert (doelen stellen, routines, intervisie, etc.).
  • Je leert elkaars krachten en valkuilen kennen, waardoor je elkaar als team beter gaat aanvullen en samen verantwoordelijkheid neemt voor de beoogde doelen en resultaten.
  • Na de training heb je een concrete aanpak hoe je de samenwerking binnen je team kunt optimaliseren.
  • Je weet hoe je een dynamisch team – in allerlei omstandigheden – zo snel en soepel mogelijk op de rit krijgt.

De PowerClass bestaat uit de volgende onderdelen:

1. Voorbereiding: deelnemers krijgen een boekje toegestuurd waarin de belangrijkste principes van Teaming uiteen worden gezet. Mede op basis hiervan formuleren de deelnemers hun eigen leervraag, waaraan zij tijdens de Powerclass willen werken.

2. Hierna volgt een eendaagse sessie waarin individueel en in kleine groepjes op basis theorie wordt aangereikt en praktisch wordt gewerkt aan de hand van de geformuleerde leervraag.

3. Je verlaat de eerste sessie met een concreet actieplan onder je arm. Je gaat daar een aantal weken mee aan de slag. Daarbij kun je door een aantal zelfgekozen deelnemers ondersteund worden. Ook kun je tussentijdse ‘speedcoaching aanvragen.

4. In de tweede sessie evaluaren wij in hoeverre je verwachtingen zijn uitgekomen. Wat ging er goed, waar haperde het en waar bleef het steken? En wat valt daaraan te doen? Je verlaat de tweede sessie met een aantal kleine, maar krachtige duwtjes in de goede richting, waarmee je vervolgens zelf aan de slag kunt gaan.

Deze training voor jouw organisatie laten verzorgen? Inschrijven als InCompany is mogelijk. Samen kijken we naar het vraagstuk waarop we de meest passende oplossing aanbieden. Zo wordt de training aangepast naar de vraag en behoeften van jullie organisatie. Neem contact met ons op voor meer informatie of vul het onderstaande InCompany formulier in waarna wij contact met je opnemen voor een op maat aanbod.

€ 850,- (inclusief intake, boek, 1,5 dag training, feedback tussendoor en lunch)

Previous
Next

Waar en wanneer

Kantoorgebouw Helix
Reykjavikstraat 1
3543 KH Utrecht

Deze locatie bevindt zich vlakbij station Leidsche Rijn Centrum en is ook goed bereikbaar met de auto.

Docenten

Hans van der Loo en Theo Jaspers