Management Drives

Verbeter de performance van organisaties en medewerkers

Management Drives zorgt voor bewustwording van jouw eigen drijfveren, maar ook van de mensen met wie jij werkt. Door ieder zijn krachten te ontdekken worden de performances en samenwerkingen verbeterd.
4.4/5

InCompany mogelijk

Neem vrijblijvend contact op 

Voor schoolleiders en -teams

Over de training Management Drives

Management Drives is een unieke methode om naar personen, teams en (school)organisaties te kijken. In de training doe je kennis op over jouw drijfveren als leidinggevende of docent in het onderwijs. Drijfveren bepalen waarom je iets doet of laat, sturen je gedrag en gevoel en bepalen jouw waarnemingen. Ook bepalen ze ons persoonlijk leiderschap.

Management Drives biedt een instrument dat verassende en nieuwe inzichten geeft in wat medewerkers, teams en de schoolorganisatie motiveert.

Management Drives gebruikt een taal met zes kleuren, uniek weergegeven in een matrix. Iedere kleur staat voor een stijl van leiderschap op organisatiecultuur.

 

Management Drives zorgt voor bewustwording van jouw eigen wereldbeeld, maar ook van de mensen met wie jij werkt. Heb jij meer inzicht in de drijfveren van die ene collega met wie je regelmatig botst? Dan kan dat al snel leiden tot meer begrip en betere samenwerking. Management Drives biedt een gemeenschappelijke taal om gedrag op een open manier te bespreken, zonder oordeel.

Management Drives gaat uit van 6 drijfveren die mensen in beweging zetten. Ieder mens beschikt in principe over álle zes drijfveren, maar de volgorde en intensiteit verschilt per persoon. De drijfveren worden aangeduid met verschillende kleuren. Door jouw drijfveren te kennen, word je je bewuster van hoe je werkt en waarom sommige dingen je makkelijker afgaan dan andere.

Management Drives is ook een praktische tool voor managers. Binnen een team heb je te maken met mensen met verschillende karakters, krachten en valkuilen. Weet jij wat jouw mensen en jouw team echt drijft? Dan kun jij als manager het beste in hen naar boven halen. De juiste vorm van leiderschap maakt dat jullie doelen eerder worden bereikt, in een positieve teamsfeer.

De training is goed in te zetten bij teams, die:

  • zich verder willen ontwikkelen;
  • beter willen samenwerken;
  • streven naar optimale resultaten;
  • elkaars kwaliteiten willen benutten;
  • met elkaar een gemeenschappelijke visie willen ontwikkelen;
  • de omslag willen maken van werkdruk naar werkplezier.

Voor scholen (of besturen of andere organisaties) zijn er verschillende mogelijkheden om dit instrument in te zetten:

  • individueel niveau: start voor coaching, werving en selectie kandidaten voor een specifieke functie, optimaliseren van persoonlijke en professionele effectiviteit, effectiviteit van leiderschap, potentiële krachten en valkuilen en omgaan met stress en werkdruk;
  • team niveau: opstart samenwerking in nieuw team, (cultuur-)veranderingstraject, optimaliseren samenwerking;
  • organisatie niveau: fusie, (cultuur-)veranderingstraject, verbetertraject, verandermanagement in een lerende organisatie.

De training heeft een tijdsduur van één tot meerdere dagdelen (geheel naar keuze). De deelnemers vullen tevoren de MD vragenlijst in. Zij kunnen de MD app downloaden en daar hun profiel met een toelichting doornemen.

In de training worden de individuele profielen uitgebreid doorgenomen. Als er ook een groepsprofiel gewenst is kan de trainer dat opmaken en wordt in de training ingezoomd in de complementariteit van het team: waar vindt men elkaar, hoe kunnen ze elkaar versterken, wat zijn de blinde vlekken van het team.

Dit wordt aangeboden in activerende werkvormen en – indien gewenst – met cases uit de eigen praktijk.

Voor leidinggevenden, coördinatoren, sectievoorzitters, docententeams.

Wij kunnen de training jou op locatie aanbieden op basis van jouw wensen: voor een klein team of een groot aantal deelnemers, van één tot meerdere dagdelen. Desgewenst in combinatie met andere instrumenten over leiderschap.

Management Drives is aangemerkt als bron voor informeel leren door het Schoolleidersregister PO. Dit houdt in dat de aanpak gedeeltelijk aansluit bij één of meerdere  professionaliseringsthema’s.

De training wordt op maat gemaakt. Bij interesse kun je contact opnemen door te mailen naar info@deroo.nl of te bellen naar 088 5522 999. Ook kun je het onderstaande InCompany formulier invullen waarna wij contact met je opnemen voor een op maat aanbod.

Previous
Next

Waar en wanneer

Wij kunnen de training bij jou op locatie aanbieden op basis van jullie wensen: voor een klein team of een groot aantal deelnemers, van één tot meerdere dagdelen. Desgewenst in combinatie met andere instrumenten over leiderschap.

Kosten

De training wordt op maat gemaakt. Bij interesse kun je contact opnemen door te mailen naar info@deroo.nl of te bellen naar 088 5522 999

Wij stellen vervolgens een offerte op o.b.v. de wensen.

Docenten

De training wordt verzorgd door één van de MD gecertificeerde partners van De Roo: Koos van den IJssel, Freek Polter, Maarten Ebbing, Désirée Simons en Teus de Vries