Internal Branding

Om buiten te winnen, moet je binnen beginnen

Heb je een nieuwe strategie of een nieuwe merkpositionering? Loop je tegen uitdagingen aan in je interne cultuur? Dit zijn eigenlijk allemaal redenen om met Internal Branding te starten. Als je de hele organisatie hier goed in wil meenemen, is Internal Branding dé training voor jou.
Beoordeling door onze deelnemers
4.7/5
4.7/5

Over de training Internal Branding

Internal branding gaat over de strategie dat je als organisatie waarmaakt wat je wil uitdragen. Internal branding betekent dat je aan de hand van je merk de interne organisatie stuurt op het waarmaken van je belofte naar buiten. Dat betekent dus dat je moet zorgen dat alle werkzaamheden en gedragingen van medewerkers in lijn zijn met jouw organisatie. 

Internal Branding sluit aan op onze training “Positionering”. Hiermee bepaal je eerst belangrijke zaken als: “wie ben ik”, “waar sta ik voor als organisatie” en “wat maakt mij uniek”. Dit zet je op papier waarbij je vervolgens samen met de trainers kijkt naar hoe je dit nóg sterker kunt uitdragen in alles wat je doet als organisatie. 

 

Waarom is Internal Branding belangrijk?

Internal Branding versterkt de saamhorigheid in een organisatie en maakt de medewerkers trots. Ook versterkt het datgene wat je uitdraagt naar buiten toe. Als alle medewerkers uitdragen waar je voor staat, dan versterkt dat ook hoe mensen van buitenaf jouw organisatie gaan zien.

Heb je een nieuwe strategie of een nieuwe merkpositionering? Loop je tegen uitdagingen aan in je interne cultuur? Dit zijn eigenlijk allemaal redenen om met Internal Branding te starten. Als je de hele organisatie hier goed in wil meenemen, is Internal Branding dé training voor jou.

Leerdoelen

  • Een praktische aanpak om het merk of de organisatie intern tot leven te brengen.
  • Je leert wat de dilemma’s zijn die op dit moment rond organisaties spelen.
  • Je hebt zicht op Internal Branding en wat het aan jouw organisatie kan toevoegen.
  • Je krijgt modellen aangereikt om je merkidentiteit te bepalen, de basis voor Internal Branding.
  • Je leert hoe je Internal Branding concreet aanpakt op basis van concrete cases uit de praktijk.
  • Je ontwikkelt gedurende de training praktisch onderdelen van een aanpak voor jouw organisatie: je gaat dus al direct aan de slag met Internal Branding.

Programma

Internal Branding gaat over hoe je een organisatie kunt meenemen in waar je voor staat en gaat. Wil jij je organisaties in beweging brengen en wil je zorgen dat ze hun werkzaamheden in lijn brengen met jouw merk en strategie? Dan biedt deze training een heel duidelijk stappenplan over hoe je dit kunt doen. De trainers laten verschillende voorbeelden zien om gevoel te krijgen in vragen als “wat is dan belangrijk?” en “waar zit hem dat dan in?”.

Waar wil je beweging en verandering in? En hoe kan je dan met de interne organisatie in zowel in werk als gedrag (cultuurverandering) dat voor elkaar krijgen?  Met behulp van een model met vier duidelijke stappen ga je gedurende de training alvast nadenken over wat je daar eventueel in zou kunnen vullen. Je krijgt dus inspiratie van verschillende grote, vergelijkbare organisaties. Vervolgens kijken we naar wat je kan hanteren om dit voor elkaar te krijgen en ga je alvast een eerste gedachte en strategie op papier zetten. 

InCompany

Deze training voor jouw organisatie laten verzorgen? Inschrijven als InCompany is mogelijk. Samen kijken we naar het vraagstuk waarop we de meest passende oplossing aanbieden. Zo wordt de training aangepast naar de vraag en behoeften van jullie organisatie. Neem contact met ons op voor meer informatie of vul het onderstaande InCompany formulier in waarna wij contact met je opnemen voor een op maat aanbod.

Kosten

€ 700,- (inclusief boek, 1 dag training, feedback tussendoor en lunch)

Waar en wanneer

La Vie Meeting Center
Lange Viestraat 371
3511 BK Utrecht
Deze locatie bevindt zich in het centrum van Utrecht en is het best bereikbaar per openbaar vervoer

Data

Deze Masterclass wordt twee keer aangeboden

Eerste mogelijkheid:
9 december 2022 van 9.00 – 17.00 uur

Tweede mogelijkheid:
19 april 2023 van 9.00 – 17.00 uur

Alle Masterclasses zijn inclusief lunch

Kosten

€ 700,- (inclusief boek, 1 dag training, feedback tussendoor en lunch)

Docenten

Lara Molendijk en Theo Jaspers