Zo verander je gedrag!

Goed nieuws over persoonlijke gedragsverandering: het blijft moeilijk, maar het is wel degelijk te doen

Tijdens deze 2- daagse training leer je jezelf en/of je medewerkers te coachen naar duurzame gedragsverandering. Je leert de geheime basisformule van gedragsverandering kennen. Gegarandeerd succes.
4.5/5

InCompany mogelijk

Neem vrijblijvend contact op 

Voor schoolleiders en -teams

Over de training Zo verander je gedrag!

Waarom is er zoveel aandacht voor gedragsverandering? Dat komt in de eerste plaats omdat er van alles in onze omgeving verandert. Aanpassing van gedrag is daarom vereist. Daarnaast is het ook zo dat wij onszelf voortdurend willen verbeteren. Het gaat dan om gedragsverandering omdat wij het willen, niet omdat het moet. Maar lukt dat ook? Het antwoord is helaas ontkennend. Van de meeste voorgenomen gedragsverandering mislukt 80 tot 85%. Dat is een bizar hoog percentage. Maar er is naast dit slechte nieuws ook goed nieuws te vertellen: als je weet hoe het werkt en je bent in staat om aan de juiste knoppen te draaien, dan kun je gedrag relatief eenvoudig veranderen. Er zit ontzettend veel rek in het verandervermogen van mensen. Daar moet je optimaal gebruik van zien te maken.

 

  • Je leert je hoe je nieuw gedrag op een effectieve manier kunt aanleren en hoe je bestaand (maar inmiddels niet langer gewenst) gedrag kunt afleren.
  • Je leert de geheime basisformule van gedragsverandering kennen.
  • Je leert de hierop gebaseerde ontwerpprincipes toe te passen en nieuw gedrag te ontwerpen.
  • Je leert de 6 stappen van versnelde en effectieve gedragsverandering kennen en deze vervolgens in de praktijk toe te passen.
  • Na de eerste sessie ga je met een concrete opdracht voor jouw persoonlijke gedragsverandering aan de slag om een paar weken later na te gaan welke vooruitgang je hebt geboekt. Ook achterhaal je waar je belemmeringen tegenkwam en wat je zou kunnen doen om de gedragsverandering in de toekomst te versnellen.

De Powerclass bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Voorbereiding: deelnemers krijgen een boekje toegestuurd waarin de belangrijkste principes vanpersoonlijke gedragsverandering uiteen worden gezet. Mede op basis hiervan formuleren de deelnemers hun eigen verbeterbehoefte op het gebied van persoonlijke gedragsverandering waaraan zij tijdens de powerclass willen werken.
  2. Eendaagse sessie waarin individueel en in kleine groepjes op basis van – tijdens de sessie aangereikte tools – actief wordt gewerkt aan het ontwerpen van gewenst gedrag.
  3. Je verlaat de eerste sessie met een concreet en uitgewerkt voornemen onder je arm. Je gaat een aantal weken met je persoonlijke gedragsverandering aan de slag. Daarbij kun je door een aantal zelfgekozen deelnemers ondersteund worden. Ook kun je tussentijdse ‘speedcoaching’ aanvragen.
  4. In de tweede sessie evalueer je gezamenlijk met andere deelnemers in hoeverre je verwachtingen zijn uitgekomen. Wat ging er goed, waar haperde het en waar bleef het steken? En wat valt daaraan te doen? Je verlaat de tweede sessie met een aantal kleine, maar krachtige duwtjes in de goede richting, waarmee je vervolgens zelf aan de slag kunt gaan.

Deze training voor jouw organisatie laten verzorgen? Inschrijven als InCompany is mogelijk. Samen kijken we naar het vraagstuk waarop we de meest passende oplossing aanbieden. Zo wordt de training aangepast naar de vraag en behoeften van jullie organisatie. Neem contact met ons op voor meer informatie of vul het onderstaande InCompany formulier in waarna wij contact met je opnemen voor een op maat aanbod.

€ 850,- (inclusief intake, boek, 1,5 dag training, feedback tussendoor en lunch)

Previous
Next

Waar en wanneer

Kantoorgebouw Helix
Reykjavikstraat 1
3543 KH Utrecht

Deze locatie bevindt zich vlakbij station Leidsche Rijn Centrum en is ook goed bereikbaar met de auto.

Docenten

Hans van der Loo en Theo Jaspers