Visie Gedreven Werken

Een positieve en toekomstgerichte blik op het onderwijs in moeilijke tijden

In deze Powerclass leer je waarom het hebben van een visie belangrijk is, wat een visie inhoudt en hoe je het proces van visieontwikkeling het beste kunt aanpakken. Daarnaast worden je ook praktische tools aangereikt om samen met je onderwijs collega’s in minimale tijd een visie met maximale impact te ontwikkelen.
4.5/5

InCompany mogelijk

Neem vrijblijvend contact op 

Voor schoolleiders en -teams

Over de training Visie Gedreven Werken

Uit onderzoek blijkt dat het naleven en uitdragen van een betekenisvolle visie een van de belangrijkste middelen is om schoolorganisaties door woelige wateren te koersen. Een visie geeft niet alleen richting, het maakt ook duidelijk hoe je kijkt en wie je bent als schoolleider. Een visie is de weerspiegeling van je identiteit. Een visie heeft daarnaast ook een praktische waarde. Het bindt en geeft mensen nieuwe energie. Tenminste als het goed is: wanneer een visie meer is dan een ‘papieren tijger’ maar in de harten van mensen besloten ligt en in hun daden tot realiteit komt.

  • Je leert waarom het hebben van een visie belangrijk is, wat een visie inhoudt en hoe je het proces van visieontwikkeling het beste kunt aanpakken.
  • Je beschikt over praktische tools om samen met je medewerkers in minimale tijd een visie met maximale impact te ontwikkelen.
  • Je beschikt over praktische tools die je kunt gebruiken om je eenmaal geformuleerde visie binnen de organisatie tot leven te brengen.
  • Je weet hoe je het beste te werk kunt gaan om de organisatie bij het verwoorden van een nieuwe – ,of het herformuleren van de bestaande visie te betrekken. Een visie is immers niet alleen een levend document, het komt ook tot stand door samenspel.

De Powerclass bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Voorbereiding: je krijgt een boekje toegestuurd waarin de belangrijkste principes van visiegedreven werken uiteen worden gezet. Mede op basis hiervan formuleer je je eigen verbeterbehoefte op het gebied van visiegedreven werken waaraan je gedurende de PowerClass wil werken.
  2. Hierna volgt een eendaagse sessie waarin zowel individueel als in kleine groepjes wordt gewerkt aan het (her)formuleren van een krachtig visie-vierluik tot een inspirerend en richtinggevend verhaal. Dit gebeurt op basis van tijdens de sessie aangereikte tools. Aan de hand van een overzichtelijk canvas wordt vervolgens een actieplan ontworpen om visiegedreven werken op praktische wijze tot leven te brengen.
  3. Je verlaat de eerste sessie met een concreet actieplan onder je arm. Dit kan gaan om het ontwikkelen van een nieuwe visie, het herformuleren van een oude visie of het in het concreet gedrag vertalen van een visie.
  4. Je gaat daar een aantal weken mee aan de slag. Daarbij kun je door een aantal zelfgekozen deelnemers ondersteund worden. Ook kun je tussentijdse ‘speedcoaching’ aanvragen.
  5. In de tweede sessie evalueren wij in hoeverre je verwachtingen zijn uitgekomen. Wat ging er goed, waar haperde het en waar bleef het steken? En wat valt daaraan te doen? Je verlaat de tweede sessie met een aantal kleine, maar krachtige duwtjes in de goede richting, waarmee je vervolgens zelf aan de slag kunt gaan.

Deze training voor jouw organisatie laten verzorgen? Inschrijven als InCompany is mogelijk. Samen kijken we naar het vraagstuk waarop we de meest passende oplossing aanbieden. Zo wordt de training aangepast naar de vraag en behoeften van jullie organisatie. Neem contact met ons op voor meer informatie of vul het onderstaande InCompany formulier in waarna wij contact met je opnemen voor een op maat aanbod.

€ 850,- (inclusief intake, boek, 1,5 dag training, feedback tussendoor en lunch)

Previous
Next

Waar en wanneer

Kantoorgebouw Helix
Reykjavikstraat 1
3543 KH Utrecht

Deze locatie bevindt zich vlakbij station Leidsche Rijn Centrum en is ook goed bereikbaar met de auto.

Docenten

Hans van der Loo en Theo Jaspers